Hei!

Koen velvollisuudekseni kertoa niille, jotka eivät ole helsingeläisyyteen lähemmin tutustuneet, että. Ei ole itsestään selvää talojen paljous täällä. Ei. Siellä ja täällä on toki taloja tertuissa, isommissa ja pienemmissä, mutta ei joka paikassa. Välissä on taajoja talottomia tiloja, jotka on monin tavoin täytetty; puin, nurmin, hautuumain ja vesin. Ja monin muin asioin. Tästä asiasta minun piti ottaa visuaalista todistemateriaalia sanojeni tueksi. 

Tässä kuvassa näkyy, kuten näette, taloja, mutta myös hienosti se, kuinka kekseliäästi tilaa on täytetty hiekalla JA vedellä! Kyseinen paikka on töölöläisen näkökulmasta kätevän matkan päässä oleva Hietaranta. Helsingeläisten keskuudessa sitä sanotaan HIETSUksi. Hietsussa ei eilen ollut kirjoittaneen lisäksi montakaan muuta ihmistä, mutta mukavasti siellä linnut viserti ja mieli lepäsi.

WP_000709-normal.jpg

 

Toinen paikka mistä kirjoittanut otti kuvan, sijaitsi mielisairaalan kupeessa, Lapinlahdella. Siinäpä hauska sattuma, ajatteli hän, kirjoittanut on tullut sieltä tänne ja heti törmää samannimisehköön paikkaan. Uskoisin kuitenkin, ettei kyseessä ole enteilevä nimiyhtymä. Kuvaan palatakseni, tässä näkyy puolestaan aivan erilainen tilan täyttö; on käytetty vehreää aluskasvillisuutta, jonka sekaan on sinne tänne ripoteltu puita ja pensikoita, tämä näky ilahdutti! Myös korvaa, saanen sanoa, sillä lapingelaisen korvaan tämä paikka kuulosti ihmeelliseltä lintusien erilaisten viserrysten orkesterilta! Se ilahdutti!

WP_000712%20%281%29-normal.jpg

 

Tällä erää ei enempää. Halusin vain jakaa näitä kokemuksia kuten alussa mainitsin(kohan?). Kirjoittaneen on ryhdyttävä katselemaan sopivaa vaatetusta ylleen, sillä seuraavaksi on ohjelmassa pään pyöritystä mitä ihmeellisimmissä laitteissa tuolla Linnanmäellä. Tietääkseni siellä ei ole linnaa, joten hieman ihmettelen paikan nimivalintaa. Ehkä on ollut siellä joskus? Tämä asia lisättävi selvitettävien listalle.